We maken gebruik van cookies.  
background-image

Mlade Buky

Mladé Buky ligt in de mooie vallei van de Úpa rivier, in het oostelijk deel van het Reuzengebergte. In de zomer is het dorp een geliefde bestemming van wandelaars en fietsers en in de winter is Mladé Buky een aantrekkelijk skidorp

Mladé Buky in het Reuzengebergte  Mladé Buky in Tsjechië   Mladé Buky in het oosten van het Reuzengebergte

 

Leuk om te doen in Mladé Buky


Midden in het dorpje, aan de rivier de Úpa en bij het dalstation van de skilift, ligt speeltuin Baldův svět. In dit leuke attractiepark is van alles te doen. Allerhande speeltoestellen, trampolines, een doolhof, een waterspeeltuin, een zwembad, een minidierentuin, een tubingbaan van 130 meter lengte en nog veel meer! Onderdeel van het park is een educatief natuurpad van 400 meter lengte en een parcours van 500 meter, het zogenaamde Duivelspad. Kinderen komen tijd te kort in dit afwisselende en gezellige park!

Mladé Buky speeltuin Baldův svět  Mladé Buky springkussen Baldův svět   Mladé Buky Duivelspad


Bobsleebaan in Mladé Buky

 

Het kleine Mladé Buky beschikt over een bobsleebaan van formaat! De baan is 's zomers en 's winters geopend en biedt naast een spectaculaire rit een fantastisch uitzicht op de bergketens rondom Mladé Buky. Berta is de langste bobsleebaan van het Reuzengebergte. De baan heeft een lengte van 1,5 km. met veel bochten, waaronder twee bochten van 360 graden. Het is echt een geweldige rit!  

 

  Mladé Buky bobsleebaan Berta in het Reuzengebergte  Het kleine Mladé Buky heeft een bobsleebaan van formaat  Mladé Buky bobsleebaan Berta mooi uitzicht

 

wandelen, fietsen en zwemmen in Mladé Buky


Maak kennis met de schoonheid van natuurpark Hrádeček en wandel het natuurpad Pekelský vrch. De route start vanaf het dalstation van de skilift en is 10 km. lang. De wandeling duurt 3-4 uur en gaat o.a. langs de ruïnes van kasteel Břecštejn, het gehucht Hrádeček (voormalig president Havel had hier een huisje), de Pekelské vijvers en de Pekelské rotsen.

Vanaf Mladé Buky richting Bystřice en Sklenářovice is ook een mooie wandel of fietstocht. De route leidt naar de Rýchorský bergkam met een prachtig uitzicht op het Reuzengebergte. Fietsers die er wat verder op uit willen kunnen ook nog richting Babí fietsen en fort Stachelberg en uitkijktoren Eliška bezoeken. 

Net buiten Mladé Buky ligt zwembad Sejfy. Het complex in vakwerkstijk werd al in 1932 aangelegd en was zijn tijd ver vooruit. Het bestaat uit een 50 meter groot bad met veel voorzieningen zoals een restaurant met douches en kleedkamers, speeltuin en allerlei sportfaciliteiten zoals tafeltennis en volleyval. Prachtig gelegen in het bos met zonnige ligweides. 
 

Mladé Buky zwembad Sejfy  Rýchorský bergkam omgeving Mladé Buky  natuurpad Pekelský vrch

 

Uitstapjes Mladé Buky

 

in Mladé Buky is een 18-holes golfbaan voor beginners, kinderen en professionals
Dolce zwemmeer in Oblanov, ten zuiden van Trutnov
artilleriefort Stachelberg was onderdeel van de Tsjechoslowaakse verdedigingslinie en bestaat uit een enorme bunker met een ondergronds gangenstelsel van 3,5 km. lang
 Adršpach-Teplice rotsen zijn een wonder van natuurschoon
 Janské Lázně, bergstadje aan de voet van de Černá Hora met kabelbaan, boomkronenpad en klimpark
 Pec pod Sněžkou, 900 m lange bobsleebaan
 Hospital Kuks is een groot barok complex dat bestaat uit een voormalig klooster en een ziekenhuis met beeldentuin, unieke locatie!
 Bij het historische stadje Dvůr Králové nad Labem ligt een prachtige dierentuin met mooi safaripark en bijzondere waterdam Les Království

Dolce recreatiemeer bij Trutnov  Adrspach Teplice rotsen  Kasteel Hospital Kuks
 

 

wintersport in mladé buky

 

Mlade Buky is bij uitstek geschikt voor beginnende skiërs en families met kinderen. In dit kleinere skigebied van Tsjechië is het relatief rustig en de pistes zijn breed. Een paar kilometer ten noorden van Mlade Buky, bij Svoboda nad Upou, ligt een veel groter skigebied. Dit grote skiresort heet Cerna Hora-Pec. De hierbij aangesloten skigebieden zijn Pec pod SnezkouJanske LazneVelká ÚpaSvoboda nad Upou en Cerny Dul.

Wintersport in Mladé Buky  Mladé Buky wintersport  Mladé Buky in de winter