We maken gebruik van cookies.  
background-image

Lipnomeer


Kijk hier voor een overzicht van onze vakantiehuizen aan het Lipnomeer

 

Lipnomeer, vakantie in Tsjechië  Černá-v-Pošumaví-adventure-park  Černá v Pošumaví adventure park

 

Het Lipnomeer ligt in het zuidelijke deel van het fraaie Boheemse Woud (Šumava), heeft een lengte van circa 50 km en is op sommige plaatsen 16 km breed. Het is een echt paradijs voor de watersportliefhebbers. U kunt hier heerlijk zwemmen, surfen, zeilen, varen en vissen. Rond het meer zijn vele gemarkeerde routes om te fietsen.

Het Lipnomeer is een heerlijke vakantiebestemming voor gezinnen met kinderen. Het is een prachtig meer met diverse strandjes waarvan de oever geleidelijk afloopt in de zandbodem. Vanuit de kleine vakantieplaatsjes kunt u uitstekend de omliggende prachtige natuur van de Šumava bezoeken.
De omgeving is fantastisch: heuvels, bergen en uitgestrekte bossen waar u schitterende wandelingen kunt maken in een ongerepte natuur. 
Door het gunstige klimaat en het schone water is het hooggelegen Lipnomeer één van de meest populaire vakantiebestemmingen in Tsjechië. 
 

Dorpjes aan het Lipnomeer


Langs het meer liggen de vakantieplaatsen Horní Planá, Frymburk, Černá v Pošumaví en Lipno nad Vltavou met zandstrandjes en vele restaurants en winkeltjes. 
Er zijn veel faciliteiten en watersportmogelijkheden in deze gezellige stadjes.

Vanaf het Lipnomeer kunt u mooie uitstapjes maken naar de omliggende historische stadjes, zoals het indrukwekkende Český Krumlov (het Venetië van Tsjechië), České Budějovice, Třeboň, Jindřichův Hradec en Prachatice.
 

Watersport op het Lipnomeer


Motorboten zijn niet toegestaan op het Lipnomeer. Hoewel dat jammer is voor de liefhebbers, komt dit ten goede aan de natuur en de rust voor andere watersporters. Er zijn genoeg andere watersport mogelijkheden op het Lipnomeer.

Ga het meer eens ontdekken met een kano, of maak een langere tocht naar het natuurgebied in de omgeving. U komt dan langs prachtige stadjes en kastelen.

Op verschillende plekken kunt u surflessen nemen, zeilbootjes of Electrobootjes huren, of ook lessen nemen.
De durfallen kunnen kitesurflessen nemen bij Černá v Pošumaví.

Of natuurlijk heerlijk zwemmen en relaxen op een strandje en lekker luieren kan altijd.

Fietsen rond het Lipnomeer  bobslee bij het Lipnomeer  zeilen en zeillessen op het Lipnomeer
 

Actief, wandelen & fietsen bij het Lipnomeer


In de omgeving van het Lipnomeer is heerlijk wandelen en fietsen. De fietsroute Jezerní, wordt ook veel gebruikt door wandelaars en in-line skaters. Het pad loopt van Frymburk via Lipno nad Vltavou naar Přední Výtoň en is 11 km lang, 's nachts verlicht en biedt een prachtig uitzicht op het Lipnomeer over de hele lengte van het pad.
 
U kunt eventueel ook het drielandenpunt (Duitsland–Tsjechië–Oostenrijk) bezoeken bij de berg Plechý. Vooral het indrukwekkende Boheemse Woud biedt veel mooie wandel- en fietsroutes.
Aan te raden is om een gedetailleerde wandelkaart aan te schaffen in één van de informatiekantoortjes in de wat grotere stadjes. Hier kunt u ook de LIPNOcard kopen, voor aantrekkelijke kortingen op veel activiteiten.

Het Boomkroonpad is één van de grote trekpleisters bij het Lipnomeer. Het wandelpad voert u langs de boomtoppen in Lipno nad Vltavou bij de berg Kramolín. Het boomkroonpad is toegankelijk voor rolstoelgebruikers en kinderwagens, maar u moet de auto verderop parkeren.
De bijna twee meter brede houten voetgangersbrug brengt u tot 24 meter boven de grond en eindigt met een uitkijktoren op 40 meter hoogte. Eventueel kunt u (of de kinderen) met een glijbaan  weer naar beneden. Op de route vind educatieve elementen. Maar let op…..in de drukke seizoenen is het absoluut noodzakelijk te reserveren om teleurstelling te voorkomen.
 

Nog meer activiteiten rondom het Lipnomeer
 

 • Touwparcours in Lipno nad Vltavou; het adrenalinepark met een prachtig uitzicht op het Lipnomeer biedt meer dan 500 m avontuur op touw obstakels.
   
 • Houten speeltuin met klimobjecten, trampolines en kinderboerderij. U kunt een combikaart kopen met het Boomkroonpad en de skilift. Heerlijk klimmen en klauteren in een natuurlijke omgeving.
   
 • Hopsarium, binnenspeeltuin voor de kleintjes.
   
 • Er zijn twee bobsleebanen in Lipno nad Vltavou. De nieuwste – een soort van achtbaan – is zeer geschikt voor gezinnen met kinderen.
   
 • Aquaworld Lipno, het grootste waterparadijs aan het Lipnomeer.
   
 • Adventure midgetgolf baan.
   
 • Paintbalschieten
   
 • Uiteraard heerlijk genieten van de natuur van de Šumava.
   
 • Boek een rondvaart over het meer vanaf het haventje, of huur een bootje en ga zelf het meer op.
   
 • Boek een visexcursie als u van vissen houdt (wel met vergunning).
    
 • Vanuit Lipno nad Vltavou of Frymburk kunt u een prachtige wandeling of fietstocht maken naar het gehucht Svatý Tomáš. U rijdt dan over de dam naar de zuidkant van het meer. Hier staat een uitzichttoren, vanaf daar heefet u een mooi uitzicht over het Lipnomeer en Oostenrijk. Bij mooi helder weer zijn de Oostenrijkse Alpen duidelijk zichtbaar. Bezoek dan ook meteen de kasteelruïne Vítkův Kámen.
   
 • Bezoek het prachtige kasteel in Hluboka nad Vltavou.

  Kasteel Hluboka nad Vltavou
    Boomkroonpad in Lipno nad Vltavou  actief aan het Lipnomeer