We maken gebruik van cookies.  
background-image

Kasteel Pecka

Het stadje Pecka ligt in een schilderachtige en glooiende landschap in het  Krkonoše-gebergte

 

Wandelen naar Burcht Pecka  Burcht Pecka Reuzengebergte   Kasteel Pecka in het Reuzengebergte


Pecka


Gelegen tussen de steden Nová Paka en Dvůr Králové draait hier het leven om het kasteel Pecka, het belangrijkste historische monument uit de omgeving. 

Vlakbij liggen de heuvels Lázně Bělohrad en Zvičina vanwaar u een prachtig uitzicht op de omgeving heeft. Bezoek hier ook Raisova chata, een berghut die in 1904 werd gebouwd op de plaats van een voormalige herberg.
De uitkijktoren, de hut en de niet-beboste gedeelten van de heuvel (671m) bieden een schitterend uitzicht op het Reuzengebergte, de Rýchory-heuvelrug en de regio Vrchlabí.

Het stadje Pecka heeft een mooi plein met uiteraard een (barokke) kerk, en ook een pestzuil met een mooi beeld van Maria.

Hoogtepunt van het stadje is toch wel het gotisch-renaissancistische kasteel Pecka , gesticht aan het einde van de 13e eeuw om de landsgrenzen en goudmijnen te beschermen.
U kunt een rondleiding volgen door het kasteel van Pecka waarbij u zeven binnenkamers, een martelkamer en een kelder kunt bekijken. Er is een permanente expositie van diverse martelwerktuigen.

Oók interessant bij het Kasteel van Pecka is de verlichte, 56 meter diepe, waterput in het zuidelijke deel van de binnenplaats. 
 

Wandelen bij Pecka


Lázně Bělohrad vlakbij Pecka is beroemd door de kuuroorden die u hier kunt vinden. Het stadje is omringt door schilderachtige natuur en veenmeren, en dat draagt natuurlijk ​​ook bij aan het welzijn van de kuurgasten.

Het uitkijkpunt Krkonoše is een van de mooiste uitzichten in de hele regio Podzvičinsko. Het ligt aan de blauw gemarkeerde toeristenweg van Lázně Bělohrad naar Pecka. Er is een prachtig uitzicht over het hele panorama van het Reuzengebergte. Het uitzichtpunt ligt op een hoogte van 532 meter.


U kunt het uitkijkpunt Krkonoše bereiken door het blauwe toeristenbord van Pecka te volgen . De lengte van de route vanaf Pecka is ongeveer 2 km. Van Lázně Bělohradje volgt eerst de blauwe, die je door het dorp Brtev brengt en dan de zogenaamde bergweg naar Bukovina naar de begraafplaats. Hier sluit je aan op de geel gemarkeerde weg, die je vervolgt over de asfaltweg door de nederzetting Arnoštov naar Horní Javoří. Onderweg kunt u genieten van mooie uitzichten op Novopacko. Vanaf Horní Javoří gaat u verder over het groen gemarkeerde pad door het pittoreske dorpje Dolní Javoří naar Horní Nová Ves en dan langs het gele bord terug naar Lázně Bělohrad  De weg vol uitzichten is 12,5 km lang.

Uiteraard kunt u ook heerlijk fietsen en mountainbiken in op de gemarkeerde paden.

uitkijkpunt Krkonoše   Uitzicht op de hertjes bij Pecka  Mountainbike in het Reuzengebertgte


Wat is er nog meer te zien vlakbij Pecka


►  Aquapark pecka met zwembad, tennisbanen en volleybal
►  Přehrada Les Království
►  Hořice, mooi stadje met beeldengalerij
►  Fort Stachelberg
►  Mladé Buky sportcomplex met een 1500 meter lange rodelbaan en een sprookjespad
►   Pec pod Sněžkou, 900 m lange bobsleebaan en speellandschap
►  Adršpašsko-teplické skály 
►  Boomtoppenpad in Janské Lázně
►  Dolce meren vlakbij Trutnov
►  Babiččino údolí - kasteel Ratibořice, nationaal cultureel monument en beschermd gebied
►  Dvůr Králové - Safari, ZOO, de mooiste en grootste dierentuin van Tsjechië
►  Veel activciteiten bij  Černá Hora, o.a. stepverhuur,mountainbike, gondelliften (ook zomer) bobslee
►  Kumburk - kasteelruïne 
►  Hostinné - Een historische stad aan de voet van het Reuzengebergte


Zwemmen in Pecka  Dvůr Králové - Safaripark  Přehrada Les Království