We maken gebruik van cookies.  
background-image

Kasteel Nove Hrady

Kasteel Nové Hrady in Oost-Bohemen noemt men ook wel Tsjechisch Versailles. 

Kasteel Nové Hrady  Rococo Kasteel Nové Hrady  Rococo Kasteel Nové Hrady

Het kasteel Nové Hrady ligt in de buurt van Litomyšl en is een van de weinige Rococo kastelen in Tsjechië.
Het kastelencomplex is gebouwd tussen 1774 en 1777 in de stijl van Franse zomerresidenties.  Het kasteel is sinds 1997 in privébezit van de familie Kučer en het hele complex ondergaat een uitgebreide renovatie. In 2022 wordt het weer heropend.

U betreed het kasteel via de dominante  toegangspoort en de Franse tuin. Daarnaast zijn er 10 verschillende soorten tuinen waaronder een Engels park, een moestuin, een natuurtheater, een rozentuin, een Italiaanse tuin met watervallen, een Engelse bloemen- en kruidentuin, en een groen doolhof - labyrint. Ook is er een klein dienpark.

Eenmaal binnen in het kastelencomplex kunt u een rondleiding volgen. En in de voormalige graanschuur vindt u het Motormuseum geopend met een tentoonstelling van historische motoren.
Daarnaast kunt u een bezoek brengen aan de English Hats Gallery . Er zijn meer dan honderd historische dameshoeden in verschillende vormen, materialen en kleuren te zien. 

Uw hond is welkom op het kastelen terrein, echter altijd aangelijnd,  en niet in het labyrint of de moestuin. In het interieur alleen in een draagtas (!).

In het hoogseizoen geopend van 10.00-17.00 uur. Buiten het hoogseizoen kijk even op de website.

Adres:
Nové Hrady č.p. 1, 539 45 
https://www.nove-hrady.cz/

Let op: er is nóg een Kasteel Nové Hrady in Zuid Bohemen in de buurt van České Budějovice. Dit fort stamt uit de 13e eeuw en is ook de moeite waard om te bezoeken.

Rococo Kasteel Nové Hrady met kasteel tuinen  Rococo Kasteel Nové Hrady met kasteel tuinen  Rococo Kasteel Nové Hrady met kasteel tuinen 


De omgeving van het kasteel Nové Hady


Het hele kasteelcomplex ligt in een prachtig landschap dat relatief onaangetast is door de mensen. In de buurt ligt het beschermde natuurgebied Toulovcovy maštale dat is gevormd door wind- en watererosie. Met een oppervlakte van ruim 10 km 2 is het geschikt om te wandelen, fietsen en recreëren tussen de bizarre zandsteen vormen.

Ook in de buurt (slechts 15 km. vanaf het kastelencomplex) ligt het  beschermde natuurgebied Ždárské Vrchy, Op een oppervlakte van 709 km 2 vindt u 4 nationale natuurreservaten en 36 natuurmonumenten en  iet te vergeten een schitterend wandelgebied. Ga hier genieten van de prachtige natuur van het omringende landschap.
 

.Rococo Kasteel Nové Hrady met motorfietsen museum  Motorfietsen museum in Kasteel Nové Hrady  Hoeden museum in Kasteel Nové Hrady
 

Wat is er nog meer te zien in de omgeving van Nové Hrady?


 Pardubice is een mooi historisch stadje om te bezoeken

 Het middeleeuwse stadje Kutná Hora (UNESCO)
 Hradec Krávové is één van de oudste Tsjechische steden in deze omgeving
 Het dorpje Polička lijkt te zijn weggelopen uit een sprookje. Het historische centrum is volledig omringd door een 1200 meter lange stadsmuur. 
 Praag, de prachtige hoofdstad van Tsjechië is goed bereikbaar. 
 "One of a kind" is de bedevaartskerk in Žďár nad Sázavou. Deze pelgrimskerk werd gebouwd ter ere van St. Jan van Nepomuk. 
 De Seč dam bij Chrudim. Een groot recreatiemeer met strandjes en allerhande watersport mogelijkheden.
 Klimpark in recreatiegebied Lesy Chrudim Podhůra bij Chrudim, ook leuk om hier te wandelen bij de uitkijktoren. 
 Kasteel Slatiňany met minikasteel Kočičí hrádek in het park.
 Kasteel Litomyšl is een van de mooiste renaissancegebouwen in Midden-Europa en staat daarom op de werelderfgoedlijst van Unesco
 Burcht Svonajov
 Burcht Pernštejn 

Kasteel Pernštejn  Burcht Svonajov
  Historisch stadje Polička