We maken gebruik van cookies.  
background-image

Kasteel Konopiste

Konopiště kasteel in de buurt van Praag  Kasteel Konopiště bij Praag  Konopiště  kasteel, met prachtige kasteeltuin
 

Kasteel Konopiste is één van de mooiste kastelen van Tsjechië
 

Het kasteel Konopiště ligt zo’n 40 km. ten zuiden van Praag en vlakbij het stadje Soběslav en is oorspronkelijk (1280) een vroeg gotische burcht van het type Frans kasteel, later renaissancistisch aangepast en vervolgens verbouwd tot een barokkasteel. 


Aan het einde van de 19e eeuw is een romantische verbouwing uitgevoerd voor de aartshertog František Ferdinand d´Este. 
Zo kwam er een rozentuin, een uitgestrekt Engels park van 1200 m², mooie salons, een uitbreiding van het kasteel met een tuighuis, bibliotheek, schietbaan en een kapel.

U kunt een rondleiding volgen in het kasteel, en sinds 2015 kunt u ook deelnemen aan de zogenaamde Hunting Trail. Wees niet bang, u gaat niet jagen!
De Hunting Trail verbindt drie al bestaande rondleidingen en biedt iets meer: bijvoorbeeld een geheime trap in de toren naar de privévertrekken van de voormalige eigenaar van het kasteel, Franz Ferdinand  en zijn vrouw Žofie van Hohenberg. Ook loopt u door de gangen met jachttrofeeën, bezoekt de wapenkamer, de bibliotheken, en de rooksalon.

Het kasteel is beroemd geworden als de laatste verblijfplaats van aartshertog Franz Ferdinand van Oostenrijk, de erfgenaam van de Oostenrijks-Hongaarse troon. 
 

Konopiste kasteelpark


Het Konopiště kasteelpark is behoort tot de mooiste en waardevolste parken in Tsjechië, in 2002 samen met het kasteel benoemd tot Nationaal Cultureel erfgoed.
In de tweede wereldoorlog is het park, met de prachtige rozentuin flink beschadigd. Gelukkig is het park in de 60er jaren mooi gerestaureerd.

U vindt in het 340 hectare grote park o.a. een prachtige vijver, een dierenparkje (met herten, damherten en moeflons), en kas om te bewonderen.
U kunt het 7 km. lange educatieve natuurpad volgen waarbij u een groot gedeelte van het park kunt bekijken. Ook bestaat er een kortere “onder de bomen” route van 2,5 km.

Ook kunt u met een toeristisch treintje vanaf het kasteel via de rozentuin naar de parkvijver een korte tour maken van zo’n 15 minuten (2,5 km). 

Openingstijden: 
9.00–16.00  uur  - mei t/m augustus
9.00–16.00  uur  - september
9.00–15.00 
 uur  - april en oktober, november
Maandag gesloten.

Check voor de zekerheid de website:
https://www.zamek-konopiste.cz/cs
Adres:  
správa státního zámku
KONOPIŠTE 1
256 01 Benešov

Het Konopiště kasteelpark   Het Konopiště kasteelpark , under the trees  Toeristisch treintje door het park