We maken gebruik van cookies.  
background-image

Kanovaren in Midden-Bohemen-Sazava

Kanoën en raften op de Sázava  Kanoën en raften op de Sázava  Kanoën en raften op de Sázava

 

 

Kanoën is één van de populairste sporten in Tsjechië. Probeer het eens een keer in het prachtige dal van de Posázaví.
De Sázava is een rivier in Tsjechië. Het is een zijrivier van de Moldau met een lengte van 218 kilometer. De rivier ontspringt bij de berg Bohdalec vlakbij Žďár nad Sázavou in Moravië. Bij Davle, 25 km ten zuiden van Praag mondt de Sázava uit in de Vltava.

De Sázava is in de zomer één van de mooiste rivieren van Tsjechië en voor watersporters is het 135 km lange deel van de rivier van Stvořil naar Pikovice grotendeels bevaarbaar. Ook op de zijrivier de Blanice kan men kanoën, de rivier mondt uit in de rivier de Sázava.

Deze reizen gaan door een van de meest pittoreske delen van Posázaví. De rivier stroomt lichtjes en de meeste stukken zijn ook geschikt voor complete beginners.

 

 

Voor zwemvesten, waterdichte tonnetjes en routekaarten wordt gezorgd. Bij kouder weer kunt u ook een wetsuit huren. Vanzelfsprekend wordt vervoer van boten en gasten geregeld, zodat u kunt genieten van een heerlijke trip op het water.

Let op: bij veel verhuurbedrijven moet u de kano's vooraf bestellen. U gaat dan naar het eindpunt waar u uw auto parkeert en wordt per busje naar het startpunt van de tocht gebracht.

Houdt u er rekening mee dat u ongeveer 1 uur doet over 4 á 5 km. afstand dus de meeste routes zijn geschikt voor een dagtrip.

 

Kanoën op de rivier de Sázava
1. 
Český Šternberk – Ledečko (9 km) 
Zeer mooie route, met het beginpunt onder het kasteel van Český Šternberk. De route is rustig en romantisch, de rivier kabbelt door de bossen en tussen de rotsen door.

2. 
Ledečko - Sázava (12 km)
Een leuke ontspannende trip, aan het einde kunt u een bezoek brengen aan het klooster in Sázava.

3.
Čerčany - Týnec nad Sázavou - 14 km
Geschikt voor beginners - een rustig stuk van de Sázava geschikt voor gezinnen met kinderen en beginners. Tijdens de reis heeft verschillende mogelijkheden om iets te drinken of te picknicken. Tip: stop bij de bij de ruïnes van Zbořený Kostelec.

4. 
Týnec nad Sázavou - Pikovice (16 km)
Voor geoefende kanovaarders, prachtige route door het dal van de Sázava.
Tussen Týnec nad Sázavou en Pikovice wordt de Sázava rivier smaller en stroomt hier sneller tussen de rotsen. Onderweg zijn er een paar cafeetjes en campings waar je wat kunt eten en drinken. Bij hoog water is dit gedeelte geschikt voor adrenaline-excursies op rafts. Als het koud is raden we aan een wetsuit te dragen. 


Bohemia Travel wil met veel plezier deze tochten voor u boeken. Ter plaatse is het echter gemakkelijk zelf te regelen, men spreekt goed Engels.
Ook is het wellicht handig om te kijken welke tocht het beste bij u past.
 

voor meer informatie en boekingen kunt u onder andere terecht bij:


Hier kunt u kano's en rafts huren, zij helpen u verder op weg. Bohemia Travel heeft echter geen invloed op de uitoefening van uw tochten, deze zijn op eigen risico.