We maken gebruik van cookies.  
background-image

Kanoën en raften op de Ohre in West Bohemen

Kanoën over de rivier de Ohře   Kanoën over de rivier de Ohře   Kanoën over de rivier de Ohře

 

De Ohře  is een van de mooiste en best stromende rivieren van Tsjechië. Het ontspringt in Smrčina in Duitsland en mondt uit in de Elbe bij Litoměřice.  Het 110 km lange traject tussen de dam van Skalka nad Chebem tot Klášterec nad Ohří wordt gebruikt om te kanoën.
De Ohře is een veilige rivier die geschikt is voor beginners, met een paar stroomversnellingen en stuwen. De route is vergelijkbaar met kanoën over de Vltava, maar de omgeving is veel stiller.

Een kano- of vlottocht over de rivier Ohře langs de romantische Svatošské skály-rotsen van Loket naar Karlovy Vary is ook geschikt voor kinderen. U kunt ook de route Karlovy Vary – Vojkovice proberen. Boten en uitrusting moeten minimaal een dag van tevoren worden gereserveerd.

De rivier de Ohře heeft helder water en vanaf Tršnice bij Cheb ervaart u een lichte, rustige stroom met meanders en de adembenemende natuur van het Slavkov-bos. U kunt aanleggen en een uitstapje maken naar het vulkanische SOOS-natuurreservaat, of een bezoek brengen aan het prachtige Kasteel Loket. Hier beginnen de eerste stroomversnellingen, die u van Svatošské skaly naar Karlovy Vary brengen.De dagtrips starten in Tršnice, Loket nad Ohří of  Karlovy Vary. Hieronder staan de meest populaire keuzes kort omschreven.
 

1:  Tršnice - Nebanice (8 km - 2 uur) of Tršnice - Kynšperk nad Ohří (16 km - 4 uur)
De route van maar 2 uur naar Nebanice is geschikt voor beginners, zonder stuwen. De rivier stroomt door een romantische omgeving. Het eindpunt van deze korte etappe is in Nebanice onder de brug aan de linker oever. Je kunt ervoor kiezen om verder te kanoën, De Ohře heeft een rustige stroming. Even later wordt het rivierbed breder en kom je langs talrijke riviereilanden. In Kynšperk kom je een 2 meter lang stuw tegen.
 

2: Loket nad Ohří - Karlovy Vary (15 km - 4 uur)
Dit is het populairste gedeelte op de Ohře. De rivier kent op dit traject een rustige stroming met hier en daar kleine stroomversnellingen. De route begint in Loket (met de prachtige burcht) en de rivier stroomt door het beschermde natuurgebied: het Slavkov bos.

Na zes kilometer vaar je door het schitterende rotsengebied Svatošské skály, komt u langs het kasteel Doubi en eindigt u in de prachtige UNESCO stad Karlovy Vary.
 

3: Karlovy Vary - Radošov (18 km - 5 uur)
Dit gedeelte is geschikt voor de wat meer ervaren kanovaarders die op zoek zijn naar wat meer spanning. De stroming is best rustig, maar hier en daar zijn er wat spannende stroomversnellingen. Ongeveer 300 meter na het startpunt komen we langs een stuw bij Solivárna. Na ongeveer 6 kilometer komen we langs de Hubertus stroomversnellingen waar nog steeds slalom wedstrijden plaats vinden. Ze zorgen voor extra spanning op dit traject.

Na weer 6 kilometer komen we langs het dorp Dubina, waar je nog een stuw tegenkomt. Daarna gaat de stroming wat sneller. Enkele kilometer na het voormalige kuuroord Kyselka komen we aan in Radošov waar de route eindigt.

    

Bohemia Travel wil met veel plezier deze tochten voor u boeken. Ter plaatse is het echter gemakkelijk zelf te regelen, men spreekt goed Engels.
Ook is het wellicht handig om te kijken welke tocht en welke kajak, kano of raft het beste bij u past.

voor meer informatie en boekingen kunt u onder andere terecht bij:

https://ohre.dronte.cz/cs
https://www.pujcovna-lodi.cz/
https://ohre.putzer.cz/


Hier kunt u kano's en rafts huren, zij helpen u verder op weg. 

Bohemia Travel heeft echter geen invloed op de uitoefening van uw tochten, deze zijn op eigen risico.