We maken gebruik van cookies.  
background-image

Hluboka nad Vltavou

Hluboka nad Vltavou, prachtig kasteel in Zuid Bohemen  Hluboka nad Vltavou, treintje vanaf het stadje naar het kasteel  18-holes golfbaan bij Hluboka nad Vltavou


Het stadje Hluboká nad Vltavou ligt in het district České Budějovice,  ongeveer 10 km ten noordwesten van deze grote toeristische stad. Het kleine stadje Hluboká nad Vltavou ligt aan een grote visvijver, het meer van Bezdrev. Hier wordt Karper gekweekt en er zijn een jachthaventje en een zwembad.  

In Hluboká ligt een prachtige 27-holes (18 + 9 holes) golfbaan waar u terecht kunt tegen betaling en met GVB.  De golfbaan is gelegen in het kasteelpark onder het kasteel.
Daarnaast is er een groot sport areaal waar trampolines staan, luchtkussen, bungeetrampolines, midgetgolf, beachvolleybal, andere balsporten, een klimpark en meer.
Uiteraard kunt u hier ook terecht voor een hapje en een drankje.

Hluboka heeft een kleine dierentuin en u kunt ook nog het barokke jachtslot Ohrada bezoeken. Het slot ligt aan de Munický vijver en heeft een permanente tentoonstelling over de visserij, de jacht en de wouden van Zuid-Bohemen. 


en vergeet ook vooral niet de prachtige natuur en de wandel- en fietspaden in de omgeving.
 

Kasteel HlubOKa nad Vltavou
 

Maar het hoogtepunt van het stadje is het beroemde “sprookjeskasteel” Hluboká nad Vltavou.


Aan de rand van het stadje is het prachtige “Windsor Castle”  Hluboká schitterend gelegen boven op een heuvel.
De van oorsprong vroeg gotische burcht uit de 13e eeuw is vele malen verbouwd en van eigenaar gewisseld.  Uiteindelijk kwam de burcht in 1661 in handen van de machtige Schwarzenberg familie die verschillende verbouwingen lieten uitvoeren. De huidige vorm is het resultaat van een verbouwing die duurde van 1839 tot 1871! Bij de aanblik van het kasteel waant men zich in Engeland.

Hluboka nad Vlatvou, sportareaal  Bezdrev, met het kasteel aan de rand van het stadje  Openbaar zwembad Hluboka nad Vltavou