We maken gebruik van cookies.  
background-image

Oost-Bohemen

Bekijk al onze vakantiehuizen in Oost-Bohemen.
 

Les Království Oost-Bohemen  Rozkos stuwmeer in Tsjechië Smetanovo Náměstí in Litomyšl

Oost Bohemen, ook wel het Adelaarsgebergte (Východočeský) genoemd, bevindt zich ten oosten van het Reuzengebergte en ten zuiden van de Broumov regio. Kenmerkend aan deze streek is de mix van een afwisselend landschap met veel natuurschoon en vele interessante bezienswaardigheden. Met een vakantiehuis in Oost Bohemen vindt iedere vakantieganger hier de juiste ingrediënten voor een fijne vakantie! 
 

Bezoek de verschillende steden in Oost Bohemen
 

De hoofdstad van Oost-Bohemen is de prachtige stad Hradec Králové. Deze stad ligt op het kruispunt van de rivieren de Orlice en de Elbe (Labe). Op de Elbe kan een tocht worden gemaakt met een raderstoomboot. Langs de Elbe loopt het Elbefietspad, waar u heerlijk kunt fietsen en genieten van de omgeving.

De historische binnenstad van Hradec Králové, met als middelpunt het "kasteel van de koningin", valt onder monumentenzorg en is een bezoek meer dan waard. Verder is er in Hradec Králové een groot aquarium en een tropisch zwemparadijs. Daarnaast vindt u hier de nodige leuke restaurantjes en terrassen.

De tweede stad van Oost-Bohemen is Pardubice, met een mooi stadsplein (Perštýnské Náměstí). In het historisch centrum staan prachtige renaissance huizen en een barokke pestzuil. Vanaf de Zelená Braná (groene poort met klokkentoren) is het uitzicht over de stad geweldig.

Ook het plaatsje Nové Město nad Metují is zeer de moeite waard om te bezoeken tijdens uw vakantie in Oost Bohemen. Het plaatsje is gebouwd op een heuvel en aan 3 kanten omringd door het riviertje de Metuje. Het historische centrum valt onder monumentenzorg en met name het marktplein dat geheel omzoomd is door huizen met arcaden galerijen is écht prachtig!
Bohemia Travel heeft verschillende vakantiehuizen in Oost Bohemen die u kunt boeken, zodat u al deze prachtige locaties kunt bezoeken. 
 

Uw Vakantiehuis in Oost-Bohemen ligt in een schitterende, robuuste en afwsisselende omgeving.

 

Polička torens Oost Bohemen Svojanov kasteel Oost-Bohemen Broumovske Steny in Tsjechië

 

Vanuit uw vakantiehuis in Oost Bohemen bent u al snel bij het sprookjesachtige stadje Polička. Het stadje is omringd door 19 torens en een 1200 m. lange stadswal; de langste van Europa!   

Ook de geboortestad van de componist Smetana, Litomyšl bevindt zich in Oost Bohemen. Deze stad valt geheel onder monumentenzorg dankzij het grote aantal monumenten uit de barok en renaissance tijd. Het voornaamste monument is het uit de 16e eeuw stammende witte kasteel  Litomyšl. U kunt het gemakkelijk bezoeken vanuit één van onze vakantiehuizen in Oost Bohemen!

Een wel zeer bijzondere bezienswaardigheid is Hospital Kuks. Dit barokke complex in de Elbevallei bevat een slot, een aantal baden en een gasthuis met kerk.  Een paar kilometer verderop ligt de beeldentuin Braunuv Betlem. Dit is een verzameling barokke beelden in de natuur. Een merkwaardig kunstwerk dat u zeker gezien moet hebben tijdens uw vakantie. 

In het zuiden van Oost-Bohemen, vlakbij Moravië, ligt de burcht Svojanov. Dit is wat je noemt een echte vesting,  mét een binnenplaats die door 5 meter dikke vestingwallen en dikke binnenmuren van het oude paleis beschermd werd. De 26 meter hoge wachttoren is een goed uitzichtpunt om de omgeving te bekijken
 

Alles in de buurt voor een actieve dag uit

Langs de grens met Polen loopt de bergkam van Oost Bohemen (Orlicke Hory). De hoogste top is Velká Deštná (1115 m). Dit beschermde berggebied heeft lange dalen, dichte bossen en wordt doorsneden door beekjes en rivieren. Een geweldig ruig gebied om te wandelen en te fietsen voor een actieve dag.
In de rivier Divoká Orlice (Wilde Adelaar) en de zijtakken hiervan kan men wildwaterkanoën en vissen. In de meren Pastviny en Rozkoš wordt volop gezwommen en ook surfen en andere watersporten zijn hier populair. U kunt hier ook bootjes huren. 

UIteraard zijn er ook diverse zwemparadijzen en openluchtzwembaden. Door het landklimaat is het hier in de zomer overwegend warm en droog; kortom perfect zwemweer. Bij Bohemia Travel boekt u een centraal gelegen vakantiehuis in Oost Bohemen, waardoor u gemakkelijk de verschillende bezienswaardigheden en activiteiten in het gebied af kunt gaan.
 

Groot aanbod van vakantiehuizen in Oost-Bohemen

Ten zuiden van het Adelaarsgebergte ligt het Nationaal Park. Hier bevindt zich het Králický gebergte met Králický Sněžník als de hoogste berg (1424 m.). De berg Sněžník (Sneeuwberg) dankt zijn naam aan het feit dat de top 8 maanden per jaar met sneeuw bedekt is.

Noordelijk van Orlicke Hory (het Adelaars gebergte) ligt het Jestřebí gebergte, nog zo'n fantastisch natuurgebied.
Over de hele bergkam loopt een linie met bunkers uit de 2e wereldoorlog. De bekendste bunker is Fort Stachelberg. Vlakbij het Jestřebí gebergte liggen de schitterende rotsformaties van Adršpach-Teplice. Hier zijn zéér indrukwekkende, enorme torens van rotsen met ravijnen, kloven en rotswanden te vinden die u zeker niet wilt missen tijdens uw vakantie. De rotsen hebben grillige vormen en spreken zeer tot de verbeelding. Met een veerbootje kan de grote waterval worden bezocht en vanaf de rotsburcht Adršpach, op de top van de Starozámecký heuvel, is er uitzicht op de Adršpachrotsen. Nog iets oostelijker liggen de Broumovské stěny, waar u nog meer bijzondere rotsformaties vindt met vele betoverende plekjes om lekker te wandelen en klauteren.


Oost-Bohemen is een veelzijdige streek en biedt iedere vakantieganger wat wils! Het gebied kent een gunstig landklimaat met lange warme zomers en korte koude winters.
Kortom een goede bestemming voor een heerlijke vakantie, die u met Bohemia Travel nóg beter maakt. Bekijk dus snel ons ruime aanbod van vakantiehuizen in Oost Bohemen.

Meer tips:
 Maak meer uitstapjes naar het nabijgelegen Reuzengebergte en het Boheems Paradijs
► Bezoek het grote safaripark in Dvůr Králové nad Labem
► Rococo slot in Nové Hrady u Skutče
► Militair museum in Hanička 
► Burcht Lichnice in Železné hory
► Bergruïne uit de 13e eeuw, gebouwd op een klif boven de rivier,
► Stuwdam Les Království in Bílá Třemešná, oudste stuwdam in Tsjechië
 Bezoek de Babiččino údolí (grootmoeders vallei) bij Česká Skalice en kasteel Ratibořice. Romantische vallei aan de oevers van de Upa.

Bozanov meer Oost-Bohemen Hradec Králové Tsjechië Oost-Bohemen Broumov rotsformaties