We maken gebruik van cookies.  
background-image

Midden-Bohemen

Kijk hier voor al onze vakantiehuizen in Midden-Bohemen

 

Berounka dal  Sázava dal Slapy-meer 

 

UNesco pareltjes in Midden-Bohemen
 

Deze prachtige regio in Tsjechië mag u eigenlijk niet overslaan. Een uitgestrekte regio met diverse landschappen, ontzettend veel kastelen, prachtige valleien, betoverende steden en een charmant platteland, dat geografisch gezien tot het één van de oudste landschappen van Europa behoort.
Het natuurgebied Křivoklátsko en het historische zilverstadje Kutná Hora (tezamen met de knekelkapel in Sedlec), staan op de werelderfgoedlijst van UNESCO.


De streek Midden-Bohemen is de grootste regio in Tsjechië, om u van meer informatie te voorzien hebben we de streek onderverdeeld in kleinere regio’s zoadt u niets hoeft te missen van al het moois dat hier te zien is.
 

Kutna Hora, Unesco Kutna Hora St. Barbara Kathedraal Kutna hora
 

MIDDEN BOHEMEN -STŘEDNÍ ČECHY- EEN GEWELDIGE VAKANTIEBESTEMMING

 

Wat moet u beslist nog meer zien bij een bezoek aan Midden Bohemen?

In ieder geval de kastelen Karlštejn, Český Šternberk, Konopiště en het jachtkasteel Křivoklát.

Leuke stadjes om te bezoeken zijn uiteraard Kutna Hora, maar ook Poděbrady met haar kuuroord, het wijnstadje Mělník, het toeristische stadje Benešov met veel watersport, het historische stadje Čáslav, Nymburk en Mladá Boleslav.

Een toeristische bezienswaardigheid in Midden Bohemen is het prachtige park Průhonice met bijbehorend kasteel.
En dan nog de diverse musea, brouwerijen waarvan Velké Popovice de bekendste is, burchtruïnes en de ontelbare kilometers aan fiets- en wandelpaden.

Voor een zeer indrukwekkende excursie kunt u een bezoek brengen aan Theresienstadt (Terezín) en het plaatsje Lidice. Een bezoek aan deze twee oorlogsmonumenten zult u niet snel vergeten en maken diepe indruk.
 

Kokořínsko fietsen  Český kras, ten westen van Praag  Mystieke berg Blaník


De prachtige natuur in Midden-Bohemen


Voor wie van natuur houdt mag de prachtige natuurgebieden eigenlijk niet overslaan;

o.a. de rots labyrinten in Kokořínsko, de Berounka vallei, het Nationaal natuurpark Český kras met de diepe valleien, de grootste grot van Tsjechië (Koněpruské Jeskyn), de Sázava vallei en het Nationaal Park Velký Blaník.

In Midden Bohemen komen een aantal rivieren samen wat resulteert in een zeer afwisselend landschap. 
Watersport is mogelijk op de rivieren de Elbe, de Sázava de Berounka, de Ohře en de Vltava. En heerlijk zwemmen op het grote Machameer, het Slapymeer en het Orlikmeer.

Zoals u ziet is Midden Bohemen van oudsher een rijke streek met veel bodemschatten. Hier zijn in het verleden veel koningen en landheren op afgekomen waardoor de meest mooie kastelen en burchten zijn ontstaan, veelal in de buurt van de rivieren of bovenop een berg. Hieromheen werden mooie stadjes gebouwd en werd er grif gebruik gemaakt van de mineralen in de bodem.

Vandaag de dag heeft dat geresulteerd in het zeer afwisselende landschap van Midden-Bohemen, met de vele burchten en kasteelruïnes.
Al met al een prachtige omgeving waar u heerlijk op vakantie kunt gaan.

Koněpruské jeskyně, grot en kanovaren  Rivier de Berounka  Paradijs voor kano-liefhebbers