We maken gebruik van cookies.  
background-image

Slapy meer

De Slapydam in het Slapymeer  Het schiereiland middenin het Slapymeer  Heerlijk recreatiemeer onder Praag

Het Slapymeer, in het Tsjechisch Slapská přehrada.

Het is het vier na grootste stuwmeer in Tsjechië gevormd door een enorme dam in de rivier de Vltava.
Het meer wordt vandaag de dag veelal gebruikt voor diverse watersporten zoals waterskiën, windsurfen en zwemmen maar ook zeilen en allerlei ander scheepvaart.
En dan is er natuurlijk de enorme dam van 60 meter hoog, de waterkrachtcentrale, waarmee de stroom van het gebied wordt opgewekt.

Het Slapymeer ligt ongeveer 30 km. onder Praag en er zijn veel campings en hotels in de buurt van het meer.
De omliggende natuur is dan ook prachtig met veel wandel- en fietspaden. Ook voor de niet-geoefende fietser is het hier goed te doen.
 

Wat is er te doen bij het bij het Slapymeer:

 

Kasteel Karlštejn, vlakbij het Slapy stuwmeer  Kasteel Zvikov, midden in het Slapymeer  Maak een cruise op het Slapy meer

Vanaf het Slapy meer uit kunt u in het omliggende gebied veel interessante excursies en kastelen bezoeken; o.a. de kastelen Karlštejn, Orlik, Zvikov (midden op een schiereilandje) en Konopiště. Of bezoek de Koněprusy grotten,
Het historische stadje Dobříš met de heilige berg Svata Hora en het klooster is de moeite waard. Én natuurlijk de prachtige historische hoofdstad Praag. Ook met de trein te bereiken, of parkeer uw auto bij het metrostation.

Ook erg leuk om te doen is een dag cruise met één van de schepen over het meer. De boot legt op verschillende plaatsen aan zodat u een mooi beeld krijgt van de omgeving.

U kunt overal waar u wilt genieten van watersport en strandjes, we kunnen u er ook een aantal aanraden.
 

Waar kan je zwemmen bij het Slapymeer:
 

Nová Rabyně: er zijn veel gras strandjes o.a. bij de camping waar het strand geleidelijk afloopt. U kunt hier bootjes en waterfietsen huren, er is een speeltuin en een apart gedeelte voor mensen met honden.


Ždáň: op de linkeroever van de Moldau op een klein schiereilandje kunt u genieten van zwemmen. Er is een zandstrand en een met gras begroeide strand. De toegang tot het water is geleidelijk.

Měřín: op de rechteroever van het Slapy meer liggen met gras begroeide, en zanderige strandjes met een geleidelijke toegang tot het water. 
Bovendien vindt u hier een zeer mooi sportcentrum met overdekt verwarmd zwembad van 25 meter met water attracties.

Stará Živohošť: Het strand (met gras)  loopt licht af naar de rivier, de toegang tot het water is een zandbodem. Stará Živohošť is een van de drukste stranden. 

Nová Živohošť:  gelegen aan de rechteroever van het Slapy-meer. Met voorzieningen en kraampjes met verfrissingen ... er is ook een boot- en waterfietsverhuur. 

Kobylníky: toegang via het dorp Prostřední Lhota. Het kleinere strand heeft een rotsachtige ondergrond, dus het is goed om je waterschoenen mee te nemen. 

Županovice:  bereikbaar via de campings in het dorp. Het grasveld is bedekt met populieren en andere loofbomen. De toegang tot het water is geleidelijk met een zandbodem. 

Nebřich: een rustige plek met een gratis strand. Hier kunt u lekker luieren of motorbootje of waterfiets huren. 

Cholín: voor de liefhebbers van zwemmen en vissen zonder faciliteiten. Het strand is met gras begroeid en er staan hoge bomen met veel schaduw. De toegang tot het water is geleidelijk. Extra leuk: de stoomboot vertrekt hier vlakbij.

Bootjes huren bij het Slapymeer  Leuk haventje bij het Slapymeer  Het Slapymeer, bij Příbram